Cultuurverschillen op kantoor

Heiko Hulsker is architect en heeft een kantoor in Antibes: www.plansud.com

Ogenschijnlijk lijkt het min of meer hetzelfde. Een architectenbureau in Frankrijk en een bureau in Nederland. Veel aspecten zijn ook wel hetzelfde. Vaak dezelfde opdrachtgevers, met veel particulier werk in vergelijkbare opgaven. Villa’s verbouwen en nieuw bouwen. Ontwerpen, uitwerken, bouwvergunningen, aanbesteden en bouwen. We werken met vergelijkbare teams. Hoogopgeleide architecten, dezelfde software & tekenprogramma’s en dezelfde baas :). In de praktijk werken we ook door elkaar heen. Sommige opdrachten voor de Côte d’Azur worden in Haarlem uitgewerkt, soms springt kantoor Antibes bij voor Nederland.

Toch zijn de verschillen tussen de teams aanmerkelijk, de cultuurverschillen en de manier van aanpakken. In Nederland werken we met circa 25 man in een zo’n plat mogelijke organisatie, zonder veel hiërarchie. In Frankrijk lukt dat niet. Hoe graag ik het ook zou willen, het werkt niet. De Fransen willen een baas, willen een opdracht en een kader hoe iets moet worden uitgevoerd. Ik weet het, je moet de cultuur van een ander land als betweter-Nederlander niet meteen willen veranderen. Het blijft echter wel verwonderen. Je denkt dat je wat meer vrijheid en zelfstandigheid inbrengt. Samen iets creatiefs ontwikkelen op basis van een team met gelijkwaardige spelers. In Nederland werkt dat redelijk goed omdat gemiddeld genomen iedereen alles wel durft te zeggen tijdens werk, tamelijk direct ook. In Frankrijk is dat allemaal wat minder open en wellicht wat beschaafder. Het nadeel is daarbij dat het goede nieuws vaak eerder en helder wordt vermeld en het mindere nieuws in bedekte termen. Als empathie al sowieso een groot goed is dan heb je die in Frankrijk nog meer nodig.

Hoewel er in Nederland waarschijnlijk meer regels zijn dan in Frankrijk, in ons vak in ieder geval, lijkt het operationeel eerder andersom te werken. De Franse medewerkers zijn dagelijks bezig met het onder de aandacht brengen van reglementen, aansprakelijkheid en verzekeringen. Waar we ons in Nederland mogelijk weer te weinig mee bezig houden. Vaak is de heersende mentaliteit dat we dat wel oplossen. Niet in Frankrijk, in het verlengde van een organisatie met een stevige hiërarchie zijn de regels een belangrijk houvast. Werken met kaders, opdrachten en voorschriften. De uitdrukking met de Franse slag ken ik in de praktijk dan ook helemaal niet, sterker nog: ik zou er bijna naar gaan verlangen. Uiteindelijk leer je van beide culturen omdat je ze naast elkaar ziet functioneren. Het resultaat is dat iedereen leert van de verschillen en dat beiden kantoren er beter van worden.