Verkiezing van het Fijnste Franse Restaurant van 2023

In juni 2023 wordt voor de 11de keer het Fijnste Franse Restaurant van Nederland gekozen. Doe je mee aan de verkiezing?
We zijn op zoek naar karakteristieke, typisch Franse eetgelegenheden – bistro’s, brasseries en restaurants – in Nederland waar je lekker  en écht Frans kunt eten. Geen prijzige zaken met Michelinsterren maar betaalbare adressen voor de echte culinaire Franse ervaring en  sfeer.

Juryprijs en publieksprijs 
In het volgende nummer (februari) maken we de shortlist bekend van de tien genomineerde restaurants. Daaruit zal een deskundige jury  de winnaar kiezen. Daarnaast is er ook een publieksprijs voor het restaurant uit deze shortlist dat de meeste stemmen van lezers heeft gekregen. De prijzen zullen in juni 2023 in het Hilton in Amsterdam worden uitgereikt. Het restaurant dat de juryprijs wint, krijgt de award voor het Fijnste Franse Restaurant 2023 en publiciteit in verschillende media, en daarnaast een uitgebreide reportage in Leven in Frankrijk. Daarnaast mag dit restaurant ook de Franse eretitel World’s French Restaurant voeren!

De criteria
• Authentiek Franse gerechten en een goede selectie Franse wijnen op de kaart.
• Er wordt gebruikgemaakt van Franse producten.
• Franse ambiance, informele sfeer.
• Prettige, deskundige bediening, een goede prijs-kwaliteitverhouding en zo veel mogelijk gebruik van verse ingrediënten.

Meedoen?
Heb je een Frans restaurant dat voldoet aan bovenstaande criteria en wil je kans maken op deze eretitel, of wil je als lezer je favoriete restaurant als tip doorgeven aan de jury? Meld je dan voor 27 januari aan via het onderstaande formulier: