Slider Header

Fijnste Franse Restaurant 2018

Na het succes van de afgelopen zeven jaar zoekt Leven in Frankrijk ook in 2018 weer de beste bistro’s, brasseries en andere adressen in Nederland waar je fantastisch en écht Frans kunt eten. We zijn niet op zoek naar top zaken met een Michelinster, maar naar sfeervolle adressen voor een fijn avondje (l)even in Frankrijk. Ook als lezer kun je weer stemmen voor de publieksprijs.

De verkiezing

Na de oproep in het voorjaarsnummer en op de website van Leven in Frankrijk ontvingen wij vele inzendingen van enthousiaste lezers en restaurateurs. Na rijp beraad heeft de jury een lijst van tien genomineerden samengesteld (zie hiernaast). De winnaar wordt op 24 september bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Het Hilton hotel in Amsterdam. Het winnende restaurant krijgt een award, publiciteit via verschillende media en een uitgebreide reportage in Leven in Frankrijk.

Er wordt ook weer een publieksprijs uitgereikt aan het restaurant dat de meeste stemmen krijgt van lezers via www.leveninfrankrijk.nl. Alle tien genomineerde restaurants krijgen een Cointreau-tasting aangeboden in hun restaurant (naar keuze: een workshop, cocktails voor alle gasten of een Cointreau-avond).

De jury

  • Tom Kellerhuis, hoofdredacteur van HP/de Tijd en (culinair) journalist met een koksbuis.
  • Alain Caron, Franse chef-kok, televisiekok en presentator van het programma Binnenste-Buiten, auteur van culinaire boeken en eigenaar van restaurant Café Caron in Amsterdam.
  • Mara Grimm, culinair journalist en auteur van kookboeken, woont parttime in Parijs.
  • Cathelijne van Vliet, hoofdredacteur van Leven in Frankrijk, zij woonde en werkte veertien jaar in Frankrijk.