Slider Header

Fijnste Franse Restaurant Verkiezing

Op 24 september zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam onder grote belangstelling van restaurateurs, pers en genodigden èn vele lezers van Leven in Frankrijk voor de achtste keer de award uitgereikt voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland.

Dit jaar was de winnaar….. Bouchon du centre uit Amsterdam. De Franse consul-generaal in Nederland, Anne Genoud, reikte de prijs uit aan Hanneke Schouten, de eigenaresse.

Zoals voorzitter Tom Kellerhuis uit het juryrapport citeerde: “Als je eenvoudig en klassiek Frans wilt eten, bestaat er geen beter adres dan dit. Van de charcuterie maison tot de brandade: alles is hartverwarmend lekker en wordt met een enorme glimlach geserveerd.”

 

De publieksprijs werd uitgereikt aan Ferdinand’s uit Dordrecht waarvoor lezers van Leven in Frankrijk met overweldigende meerderheid kozen.

De jury van de prijs voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestond uit juryvoorzitter Tom Kellerhuis, (culinair) journalist met een koksbuis (hoofdredacteur HP de Tijd); Alain Caron, cuisinier van Franse origine, tv-kok en auteur van culinaire boeken; Mara Grimm, culinair journalist, auteur van kookboeken en parttime woonachtig in Parijs en Cathelijne van Vliet, hoofdredacteur van Leven in Frankrijk.

De jury stelde een shortlist samen van tien genomineerde restaurants en namen er deze zomer kritisch de proef op de som.