Huizenaanbod

Provence-Alpes-Côte d'Azur

Te Huur: Villa d’Arnaud

Golfe de St. Tropez

Speciaal voor lezers van Leven in Frankrijk 10% korting en 1 gratis luxe ontbijt. Deze aanbieding geldt voor een verblijf in het seizoen 2018, als je boekt voor 1 maart 2018 via www.villadarnaud.fr met de code: LIF3M18pc

Zelf een huis bouwen in Zuid-Frankrijk, dat leek ons wel wat. Niet gehinderd door het gegeven dat zo’n project nogal wat voeten in aarde kan hebben, zijn we onze zoektocht begonnen. Niet alleen naar een geschikte plek, maar ook naar een manier om daar de dingen te doen die ons energie geven, zoals meer tijd hebben om te schilderen. Dat laatste was voor Ewoud als kunstenaar heel belangrijk.
We hebben veel geluk gehad, want in 2011 vonden we in La Garde Freinet, vlakbij St. Tropez, onze plek. Toen we de eerste keer gingen kijken voelden we de enorme rust die het uitademt en waren we meteen verkocht. Op dit terrein met een adembenemend uitzicht, konden we een groot huis bouwen met daarin, naast onze eigen woning, drie appartementen die we sinds 2014 voor vakanties verhuren.

Ons leven heeft altijd om huizen en bouwen gedraaid. Sinds 2005 hebben wij een bureau voor interieurontwerp en bouw- en projectbegeleiding. Over de bouw van het huis en de aankleding, maakten we ons dan ook niet te veel zorgen. Uiteraard kunnen we heel wat verhalen vertellen over het werken met Franse aannemers, maar daar leerden we goed mee omgaan. Behalve veel inzicht in de lokale cultuur, heeft het ons ook allerhande kennis opgeleverd over wet- en regelgeving omtrent bouwen in deze regio.

Het verhuren van appartementen was wel nieuw voor ons. We hadden er best een beeld bij, door de “ik vertrek” verhalen en ervaringen van vrienden met een eigen B&B. We hadden nooit kunnen dromen dat het zó leuk zou zijn. Dit seizoen zijn we begonnen met het serveren van ontbijt. Mede door de passie die Morgaine steekt in de bereiding en de presentatie, blijkt dit een zeer geliefde aanvulling. Het geeft veel voldoening om te zien hoe makkelijk mensen zich hier ontspannen. We genieten van alle inspirerende ontmoetingen met mooie mensen uit alle windstreken.

Van het één komt het ander. Met enige regelmaat verblijven gasten bij ons die in onze buurt een huis zoeken, of zelf aan het bouwen zijn. Wij vinden het leuk om daarbij te helpen. Ewoud is, sinds kort, makelaar in deze regio en samen zijn we continue op zoek naar de mooiste huizen voor mensen in ons groeiende Internationale netwerk.

Het is mooi om te ervaren dat alles op z’n plek valt en hoe licht het kan voelen om hard te werken, als je midden in de natuur op een plaats bent waar rust en ruimte is. We zijn dankbaar voor alle hulp van familie en vrienden, waardoor we op dit punt konden komen en het is een voorrecht om dit avontuur met anderen te kunnen delen.

Villa d’Arnaud
www.villadarnaud.fr

Terug naar overzicht