Bordeaux voor experts (en ‘dummies’)

De Bordeaux is het grootste wijngebied van Frankrijk. Vroeger had de streek een nogal conservatief imago, maar ook in de Bordeaux gaan ze volop met hun tijd mee. De wijnproducenten in deze regio lopen tegenwoordig zelfs voorop met nieuwe marketing- en productiemethoden, aandacht voor duurzaamheid en de gevolgen van klimaatverandering.

In het overbrengen van kennis over de Bordeaux vervult de École du Vin de Bordeaux al bijna dertig jaar een voortrekkersrol. De wijnschool heeft nu een app gelanceerd in 5 talen, OenoBordeaux, die je gratis kunt installeren. Daarmee kan zowel de wijnprofessional als de liefhebber zich volop oriënteren op de wereld van de wijnen uit de Bordeaux en de nieuwste ontwikkelingen.

De École du Vin de Bordeaux begon in 1989 als een wijnschool in het centrum van de stad Bordeaux. Vanaf 2006 leidt de wijnschool ook geaccrediteerde docenten uit het buitenland op, de zogenaamde Bordeaux Wine Educators. Inmiddels zijn er daar meer dan 250 van, die samen meer dan 80.000 mensen in twintig landen hebben laten kennismaken met de vele aspecten van de wijnen en wijnstreken van de Bordeaux. Voor Nederland zijn dit sommelier Edwin Raben (www.edwines.nl) en Master Vini Fransbert Schermer (www.vinsinspiration.com). Zij geven dit jaar twaalf presentaties aan driehonderd slijters, importeurs en overige professionals over de nieuwste ontwikkelingen in de streek.

Voor meer informatie: Business France, in opdracht van l’École du Vin de Bordeaux, Michele Lainé, michel.laine@businessfrance.fr, tel. 020 7941964. Kijk ook eens op www.ecoleduvindebordeaux.com