Fijnste Franse Restaurant – Breng je stem uit

10de editie: Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland 

De Shortlist 2022

We gaan dit jaar alweer de tiende editie tegemoet van de verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland. Ook dit jaar maakten we een voorselectie van de meest aangename en kwalitatief uitstekende, echt Franse restaurants in Nederland. Nu is het aan de professionele jury om de proef op de som te nemen en de kookkunsten en de ambiance van de tien genomineerde restaurants te gaan savoureren en beoordelen.

De jury

  • Alain Caron, Franse chef-kok, presentator van het tv-programma BinnensteBuiten, auteur van kookboeken en met zijn zoons eigenaar van vier restaurants in Amsterdam;
  • Tom Kellerhuis, hoofdredacteur van HP/De Tijd en culinair journalist met een koksmuts;
  • Jacques Hermus, culinair journalist en auteur van culinaire boeken;
  • Cathelijne van Vliet, hoofdredacteur van Leven in Frankrijk.

Stem op uw favoriet!
Ook dit jaar is er naast de juryprijs de publieksprijs, een al even eervolle onderscheiding voor het winnende restaurant. Voor deze award is uw stem bepalend. Stem voor 15 juni via het onderstaande formulier op uw persoonlijke favoriet uit de shortlist. Het restaurant met de meeste stemmen van lezers is de winnaar van de publieksprijs 2022! De winnaars worden bekend gemaakt op een feestelijke avond op 4 juli in het Hilton in Amsterdam.

De Shortlist
De genomineerde restaurants voor 2022 zijn (in alfabetische volgorde):