Het Fijnste Franse Restaurant 2020

Voor alweer de tiende editie zoekt Leven in Frankrijk ook in 2020 weer de beste bistro’s, brasseries en andere adressen in Nederland waar je fantastisch en écht Frans kunt eten. Zéker nu de horeca door de corona-maatregelen dicht moeten blijven, kunnen ze alle steun gebruiken! We zijn niet op zoek naar Franse top zaken met een Michelinster, maar naar bijzondere adressen voor een avondje (L)even in Frankrijk. Ook als lezer kun je restaurants opgeven en meestemmen!

De verkiezing

Vanwege de corona-maatregelen zal de vakjury moeten wachten met het (incognito) dineren bij de restaurants. Maar in de tussentijd kunt u al wel uw eigen restaurant óf als gast uw Franse lievelingsadres opgeven. We verwachten in het herfstnummer de lijst van tien genomineerde restaurants bekend te maken. Een deskundige jury zal vervolgens de winnaar kiezen. Er is ook een publieksprijs voor het restaurant met de meeste lezersstemmen. De prijzen zullen op 4 november feestelijk worden uitgereikt. Hierbij hoort voor het restaurant dat de juryprijs wint, naast de award en publiciteit via verschillende media, ook een uitgebreide reportage in Leven in Frankrijk.

De criteria

  • Authentiek Franse gerechten en een goede selectie Franse wijnen op de kaart.
  • Er wordt gebruikgemaakt van Franse producten.
  • Franse ambiance, informele sfeer.
  • Vanzelfsprekend geldt ook: prettige, deskundige bediening, een goede prijs-kwaliteitverhouding en zoveel mogelijk gebruik van verse ingrediënten.

Meedoen?

Heb je een Frans restaurant dat voldoet aan bovenstaande criteria of wil jij als lezer je favoriete restaurant tippen?
Meld het restaurant dan voor 16 augustus aan, via onderstaand formulier.