Recepten

 

Emilie Chavialle – Ma Petite Cuisine

Ma Petite Cuisine

Leven in Frankrijk presenteert met trots elke maand een overheerlijk én – heel belangrijk – gemakkelijk recept van chef Emilie Chavialle. Deze charmante Française groeide op in Parijs, maar bracht elke zomervakantie door op het familiechateau in de Périgord. Daar leerde ze van haar tante de Franse klassiekers koken. In Parijs leerde ze bij gerenommeerde écoles de fijnere kneepjes van de haute cuisine. Eind 2016 verhuisde zij naar Amsterdam en startte zij haar cateringbedrijf Ma Petite Cuisine. Emilie’s entrées, plats en desserts zijn geïnspireerd op de seizoenen, maar u kunt ze natuurlijk zelf naar hartenlust combineren.  Bon appetit! 

 

Tarte Tatin aux tomates

Voor 6 tot 8 personen
De originele en traditionele Franse ‘Tarte Tatin’ is een dessert gemaakt van gekarameliseerde appels… Het idee van dit gerecht is hetzelfde maar dan met sappige tomaten. Dit voorgerecht is heerlijk om aan het eind van …

 

 

Clafoutis aux cerises

Voor 6 tot 8 personen
Clafoutis met kersen is een van mijn favoriete zomerrecepten… Het is een mooi alternatief voor de vruchtenvlaai en heeft weinig voorbereidingstijd nodig. Ik laat de pitten in de kersen, anders loopt al het sap van …

 

 

Magret de Canard

Voor 6 personen
In de Périgord, de regio waar ik vandaan kom is ‘Magret de Canard’ een traditioneel gerecht en er liggen verschillende bereidingswijzen voor de hand. Ik heb specifiek voor dit recept gekozen omdat twee bijzondere producten uit de …

 

 

Pain de Lotte

Voor 6 personen
Pain de lotte is een traditioneel Frans recept dat ik ’s zomers graag als voorgerecht bij een familielunch serveer. Ik raad je vooral aan om verse zeeduivel te gebruiken en geen andere witvis (zeeduivel staat bekend om …