Recepten

 

Emilie Chavialle – Ma Petite Cuisine

Ma Petite Cuisine

Leven in Frankrijk presenteert met trots de overheerlijke én – heel belangrijk – gemakkelijke recepten van chef Emilie Chavialle. Deze charmante Française groeide op in Parijs, maar bracht elke zomervakantie door op het familiechateau in de Périgord. Daar leerde ze van haar tante de Franse klassiekers koken. In Parijs leerde ze bij gerenommeerde écoles de fijnere kneepjes van de haute cuisine. Eind 2016 verhuisde zij naar Amsterdam en startte zij haar cateringbedrijf Ma Petite Cuisine. Emilie’s entrées, plats en desserts zijn geïnspireerd op de seizoenen, maar u kunt ze natuurlijk zelf naar hartenlust combineren.  Bon appetit! 

 

Recept Tarte Bourdaloue (perentaart)

Voor 8 personen Ingrediënten Voor het deeg: 250g bloem 1 ei 125g boter op kamertemperatuur 100g suiker

 

 

Recette de la Blanquette de la Mer

Voor 6 personen Het originele en traditionele recept van de Franse Blanquette (de Veau) wordt bereid met kalfsvlees… Ma Petite […]

 

 

Tarte Tatin aux tomates

Voor 6 tot 8 personen De originele en traditionele Franse ‘Tarte Tatin’ is een dessert gemaakt van gekarameliseerde appels… Het […]

 

 

Clafoutis aux cerises

Voor 6 tot 8 personen Clafoutis met kersen is een van mijn favoriete zomerrecepten… Het is een mooi alternatief voor […]

 

 

Magret de Canard

Voor 6 personen In de Périgord, de regio waar ik vandaan kom is ‘Magret de Canard’ een traditioneel gerecht en […]

 

 

Pain de Lotte

Voor 6 personen Pain de lotte is een traditioneel Frans recept dat ik ’s zomers graag als voorgerecht bij een […]