Leven in Frankrijk presenteert met trots de overheerlijke én – heel belangrijk – gemakkelijke recepten van chef Emilie Chavialle. Deze charmante Française groeide op in Parijs, maar bracht elke zomervakantie door op het familiechateau in de Périgord. Daar leerde ze van haar tante de Franse klassiekers koken. In Parijs leerde ze bij gerenommeerde écoles de fijnere kneepjes van de haute cuisine. Eind 2016 verhuisde zij naar Amsterdam en startte zij haar cateringbedrijf Ma Petite Cuisine. Emilie’s entrées, plats en desserts zijn geïnspireerd op de seizoenen, maar u kunt ze natuurlijk zelf naar hartenlust combineren. Bon appetit!
Voor 8 personen Ingrediënten Voor het deeg: 250g bloem 1 ei 125g boter op kamertemperatuur 100g suiker
Voor 6 personen Het originele en traditionele recept van de Franse Blanquette (de Veau) wordt bereid met kalfsvlees… Ma Petite […]
Voor 6 tot 8 personen De originele en traditionele Franse ‘Tarte Tatin’ is een dessert gemaakt van gekarameliseerde appels… Het […]
Voor 6 tot 8 personen Clafoutis met kersen is een van mijn favoriete zomerrecepten… Het is een mooi alternatief voor […]
Voor 6 personen In de Périgord, de regio waar ik vandaan kom is ‘Magret de Canard’ een traditioneel gerecht en […]
Voor 6 personen Pain de lotte is een traditioneel Frans recept dat ik ’s zomers graag als voorgerecht bij een […]